Bakkums Boetje slogan
OPEN:
(in de aspergestijd)
Maandag t/m vrijdag  9.30-17.30 uur
Zaterdag
9.30-17.00 uur

 

Ons bedrijf

Wij zijn in 2014 gestart met de verkoop van groene asperges uit Noord Holland! In onze winkel in Heerhugowaard (Noord-Holland) vindt de verkoop van groene asperges en andere producten uit de streek plaats. U vindt in het boetje naast groene asperges o.a. aardappelen, aardbeien, kool, wortelen, uien, eieren, groene asperges, sla, pompoen, tulpen, pioenrozen, zuivel, kaas en smaakvolle cadeaupakketten. De producten die te koop zijn, zijn van eigen teelt maar komen ook van vele ondernemers uit de omgeving.
De beschikbaarheid van de producten zijn afhankelijk van de tijd in het seizoen (asperges van +/- april t/m eind juni). De openingstijden veranderen ook met het seizoen mee. Bekijk onze openingstijden op de website.

Ons bedrijf bevindt zich aan de Middenweg 452 in Heerhugowaard de Noord. 
We telen al sinds lange tijd diverse koolsoorten zoals: rode-, witte- en spitskool. 
De kolen worden direct van het land verkocht of opgeslagen in koelcellen om op het meest geschikte moment te verkopen.

Ook telen we diverse aardappelrassen voor pootgoed en consumptie, waaronder het ‘oude’ maar daarom niet minder lekkere ras ‘Eerstelingen’ (tegenwoordig ook wel Dijk en Waarder Eerstelingen genoemd). Daarnaast het ras ‘Frieslander’ en de rood schillige aardappel Bildtstar. Deze rassen worden als pootgoed in Nederland weer uitgeplant en zijn dus niet voor de verre export bestemd, min of meer lokaal dus.
Voor de benodigde vruchtwisseling telen we ook ‘Luzerne’, bestemd voor paardenvoer. Dit gewas zorgt ervoor dat het land een jaar rust krijgt. Tevens zorgt het voor stikstofbinding uit de lucht wat het jaar erna weer ter beschikking van het gewas komt.

Om ons bedrijf te verbreden telen we ook groene asperges en sinds enkele jaren pioenrozen samen met de firma Zuurbier (neef Erik). We zijn steeds op zoek naar nieuwe (teelt)uitdagingen om uit te proberen, nieuwe rassen, producten en teeltmethoden.
De teelt van onze producten vindt plaats op gronden in Heerhugowaard en omstreken, dus zijn het echte lokale producten. We merken dat de consument behoefte heeft aan eerlijke en verse producten uit eigen streek. Door onze producten te verkopen in ‘Bakkums Boetje’ proberen we deze behoefte in te vullen. 

Buiten de lokale producten verkopen we ook buitenplanten en in december Nordmann Kerstbomen. Voor een leuke cadeautje kunt u zeker bij ons terecht. We kunnen ook zorgen voor een smaakvol cadeaupakket of mooie Kerstpakketten. We zijn van vele markten thuis.

Tot slot onze slogan, die zegt volgens ons genoeg, maar dat kunt u het beste zelf bepalen!!!!. 
Bakkums Boetje “gewoon, leuk, lekker”.