Bakkums Boetje slogan
Smullen met Pasen! De asperge verkoop is begonnen!

Stoofpeertjes (bijgerecht voor 4 personen)

Stoofpeertjes (bijgerecht voor 4 personen)

Nodig: halve kilo stoofperen, 100 ml rode wijn, 100 ml rode port, 50 gr. rietsuiker, 1 kaneelstokje, 1 steranijs en 2 kruidnagels. 
Bereiding: Schil de stoofperen dun, laat het steeltje zitten. Zet de peren in een pan en voeg alle ingredienten toe. Schenk er daarna nog water bij totdat de peertjes net onder staan. Laat ze 2 tot 3 uur op heel zacht vuur stoven. Draai ze na een uurtje rustig om zodat ze rondom mooi rood worden.
Haal de peertjes daarna voorzichtig uit de pan en zet ze in een diepe schaal. Kook het overgebleven sap verder in tot een siroop en schenk die over de peertjes. Je kunt ze zowel warm als koud serveren. Maak je een dag van te voren, bewaar ze dan in de koelkast.
Namens Bakkums Boetje: Eet smakelijk!!