Bakkums Boetje slogan
Smullen met Pasen! De asperge verkoop is begonnen!

Rode Bieten Pesto

Rode Bieten Pesto

Nodig: 250 gram verse bieten, 2 teentjes knoflook, 50 gram ongezouten cashewnoten, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 25 basilicumblaadjes, olijfolie extra vergine, versgemalen peper, zeezout

Bereiding: Kook de bieten in een pan met ruim kokend water ongeveer 40-60 minuten, afhankelijk van de grootte van de bieten. Giet ze af, ontvel ze, snijd de kontjes eraf, laat ze afkoelen en snijd ze in vieren. Doe de bieten, de knoflook, de cashewnoten, de geraspte kaas, de basilicum en wat versgemalen peper en zeezout in een blender of keukenmachine. Hak alles zorgvuldig tot er een soort crème ontstaat. Giet nu de olijfolie erbij en blijf roeren tot alles goed vermengd is en er een smeuïge massa is ontstaan. Breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout. Lekker op toast of brood met als garnering wat blauwe kaas of feta en pijnboompitjes. Ook lekker door de pasta met pancetta of door de risotto met gorgonzola.
Namens Bakkums Boetje: Eet smakelijk!!