Bakkums Boetje slogan
Nieuwe aardappelen, kool soorten, pompoenen, div. groenten verkrijgbaar

Knapperige Aspergebroodjes

Knapperige Aspergebroodjes

Nodig:
4 plakjes roomboter bladerdeeg, 500 gram groene asperges, 1 pakje verse roomkaas met kruiden (90 gram) op kamertemperatuur, 4 plakjes ham, 2 eetlepels melk. Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges (ongeveer 3 cm) en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar in ca. 4 minuten. Spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de roomkaas tot op 1 cm van de rand. Leg op elk plakje bladerdeeg een plakje ham, snijd zo nodig wat bij en leg de asperges op één kant van de plakjes bladerdeeg. Klap de andere kant van het deeg over de asperges. Druk de randen goed dicht met een vork en leg de broodjes op de bakplaat. Bestrijk ze dun met melk en bak de broodjes in 20-25 minten goudbruin en gaar. Serveer meteen uit de oven.
Namens Bakkums Boetje: Eet smakelijk!!