Bakkums Boetje slogan
 nieuwe aardappelen, aardbeien, pioenen verkrijgbaar.

Frisse lentepasta met groene asperges, ricotta en gerookte ham gemengd met verse pesto

Frisse lentepasta met groene asperges, ricotta en gerookte ham gemengd met verse pesto

Nodig: 700 gr groene asperges, 400 gr pasta penne, 250 gr ricotta, 30 gr pijnboompitten, 80 gr prosciutto ham
Pesto: 40 gr basilicumblaadjes, 30 gr pijnboompitten, 1 teentje knoflook, 1 eetl citroensap, scheutje olijfolie, 50 gr parmezaanse kaas (grof geraspt), zwarte peper
 
Bereiding: Doe alle ingredienten voor de pesto in een keukenmachine en maal fijn. Was de asperges, verwijder de onderste 3 cm en snijd de rest in stukken van 5 cm, kook ze in ruim water in ca. 4/5 minuten beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en kook de pasta gaar in het water van de asperges. Roerbak de asperges 2 minuten in één eetlepel olijfolie. Giet de pasta af en schep door de asperges. Voeg de pesto toe en rooster de pijnboompitten. Schep de pasta op een bord en doe een schep ricotta er boven op. Scheur de ham in reepjes en verdeel deze samen met de geroosterde pijnboompitten over de pasta en ricotta.
Namens Bakkums Boetje: Eet smakelijk!!