Bakkums Boetje slogan
Tulpen met bol zijn weer in diverse kleuren te verkrijgen.

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio

Nodig: 8 middelgrote bieten, 2 citroenen, klein bosje dille, 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 tl fijne kristalsuiker, 2 el olijfolie, 1 tl zout en 1 el kappertjes (uitgelekt en afgespoeld)
Bereiding: Verwijder de bladeren van de bieten maar laat een stukje steel van 2,5 cm zitten. Kook ze in een pan met ruim kokend water in 40 min gaar. Laat de bieten uitlekken. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit beide. Giet het door een zeef en klop in een kom met de dille, rode ui, suiker, olie, kappertjes en zout goed door elkaar. Spoel de bieten af onder de koude kraan en wrijf de schil eraf. Snijd de boven- en onderkant bij en snijd de bieten dan met een scherp mesje of mandoline in flinterdunne ronde plakjes. Gebruik het steeltje om de biet vast te houden. Rangschik de plakjes biet op een schaal en schep de dressing eroverheen. Dek het gerecht af met folie en bewaar minstens 2 uur in de koelkast.
Namens Bakkums Boetje: Eet smakelijk!!