Bakkums Boetje slogan
Smullen met Pasen! De asperge verkoop is begonnen!

Koolsoep met kipstukjes of spek, voorgerecht voor 4 personen.

2 el arachideolie of olijfolie, 25 gr. boter, 400 gr. witte kool,
1 el bloem, 1 lt. Kippen- of vleesbouillon,
250 gr. kipfilet in reepjes gesneden, of reepjes spek.
2 el rode pesto, 2 bosuitjes in ringetjes gesneden.
 
Verhit 1 eetlepel olie en de boter en roerbak hierin de kool 5 minuten. Strooi de bloem erover. Giet de bouillon erbij en laat de soep 15 minuutjes zachtjes koken.
Verhit de rest van de olie en bak hierin de kip of spek. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met peper. Roer de pesto door de soep en voeg de bosuitjes erbij.
Verdeel de kip over borden of soepkommen. Giet de warme soep erop.