Bakkums Boetje slogan
 nieuwe aardappelen, aardbeien, pioenen verkrijgbaar.

Soep van groene asperges met krokant gebakken spek

Makkelijk recept voor een heerlijke soep van groene asperges met krokant gebakken spek
Ingrediënten 
350 gr verse groene asperges
1 groentebouillontablet
500 ml water
1 sjalot
50 ml kookroom
4 plakken ontbijtspek
scheutje olijfolie
 
Bereiding: VOORGERECHT – 35 MINUTEN – 2 TOT 3 PERSONEN
 
Bak de spek in een koekenpan krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Hak de sjalot fijn en fruit met een klein scheutje olijfolie in een soeppan. Giet het water toe en breng aan de kook. Los de groentebouillontablet er in op.
Snijd het uiteinde van de asperges af (laatste harde stukje). Snijd de asperges in stukken van ca 3 cm. Voeg de stukjes toe aan de kokende bouillon. Schep na 3 minuten de aspergekopjes er uit en laat de rest van de stukken asperge nog 3 minuten koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en zet terug op het vuur.
Giet de room erbij en verwarm kort. Schep de soep in borden en leg de aspergekopjes en stukjes spek er in. Je kunt ook de aspergekopjes toevoegen aan de pan soep en de spek er apart bij serveren.
Namens Bakkums Boetje: Eet smakelijk!!