Bakkums Boetje slogan
Nieuwe aardappelen, kool soorten, pompoenen, div. groenten verkrijgbaar

Pompoensoep met kip

2 uien, 1 rode peper, 3-4 tenen knoflook, 1 1/2 tl koriander, 1 tl komijn, 1 tl citroengras, Pompoen - ca. 1200 gr, Schep mosterd, peper, zout, paprikapoeder, 2 bouillonblokjes (vega of kip), lente-uitjes of bieslook voor garnering, crème fraîche en geroosterd brood.

Bereidingswijze:
Snijd de pompoen doormidden (niet schillen, kan gewoon meegekookt worden) en verwijder de zaden en de draden. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Je ca. 1 kg nodig voor de soep. Snijd de ui, rode peper (zonder zaad-, en zaadlijsten) en knoflook fijn. Doe wat olijfolie in een pan met een dikke bodem. Smoor de ui, knoflook, de rode peper en de kruiden in de olie. Na een minuut of tien de blokjes van de pompoen er bij. Roer goed door elkaar. Na een paar minuten de bouillon opgieten, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat ca. 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen gaar is. Met staafmixer de soep pureren. Doe er evt. nog wat water bij als de soep te dik is. Doe het kippenvlees erbij. Breng de soep op smaak met mosterd, peper en zout. Maak de soep zeker 1 dag van te voren, dit komt de smaak ten goede. Dien de soep op met een dot crème fraîche en lente-uitjes of bieslook. Lekker met geroosterd brood.
Namens Bakkums Boetje: eet smakelijk