Bakkums Boetje slogan
Tulpen met bol zijn weer in diverse kleuren te verkrijgen.

Ingredienten voor een heerlijke eigen gemaakte tomatensoep


750 g soeptomaten, 1 ui, 1 winterpeen, 4 el olijfolie, 70 g tomatenpuree (blikje),  1 teen knoflook, 2 takjes tijm, 2 rundvleesbouillontabletten, 1 tl suiker, 750 ml kokend water, evt. 4 takjes peterselie, 2 ons gehakt.
Snij de tomaten in 8 stukken en haal het harde stukje eruit. Snij de ui en winterpeen in kleine blokjes. Maak 2 eetlepels olie warm in een soeppan op laag vuur. Doe de tomatenpuree erbij en roer 1 minuut. Pers de knoflook met een knoflookpers boven de pan en doe er daarna de ui, winterpeen en een beetje peper en zout bij. Bak 5 minuten tot de ui zacht is. Haal ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Doe ze met de bouillonblokjes, tomaten, suiker en het kokende water bij de groenten. Laat 15 minuten zachtjes koken. Maak van de gehakt iets peper en zout (met een beetje natte handen) de balletjes. Maak 2 eetlepels olie in een koekenpan warm en bak de balletjes in 5 minuten helemaal bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart op een bord. Haal de pan van het vuur en maak de soep met een staafmixer helemaal glad. Voorzichtig want het is heet. Doe de balletjes erbij en zet de pan nog 3 minuten op laag vuur. Schep de soep in 4 kommen en leg er eventueel blaadjes peterselie op.