Bakkums Boetje slogan
Tulpen met bol zijn weer in diverse kleuren te verkrijgen.

Ovenschotel met witlof, ham en eieren

Ovenschotel met witlof, ham en eieren

Nodig: 4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 gr ham, klontje boter, 50 gr geraspte oude kaas, 1 pakje kookroom (2 dl), 8 takjes fijngehakte selderij, paneermeel en een ovenschaal van 1.5 liter. 
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 Graden. Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen. Verwijder het harde middenstuk. Snijd de aardappelen in plakjes. Hak de eieren fijn. Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit een klontje boter en roerbak de witlof. Laat afkoelen. Roer de kaas door de kookroom en bestrooi een ingevette ovenschaal met paneermeel. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem en bestrooi met fijngehakte selderij. Verdeel er de witlof over en daarna de ham en de eieren. Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal en zet deze 20 a 30 minuten in de oven tot de bovenkant lichtgekleurd is. 
Namens Bakkums Boetje: Eet smakelijk!!